Sunday, December 11, 2011

 
principii de ordine in constiinta individuala si de familie
(citeva insighturi din constelatiile familiale)

... sau daca vrei sa iti fie bine si echilibru inauntru trebuie sa cauti in bocceluta pe care ai primit-o din spate sa intelegi ce s-a intimplat cu ai tai si sa vezi ce cercuri poti rupe, ce rani poti vindeca ca sa poti merge mai departe tu cu destinul tau.

sunt citeva principii pe care le-a formulat Hellinger, doar citeva aici:
... fiecare membru al familiei are dreptul de a apartine familiei, oricine este exclus, nerespectat, neonorat se va "intoarce" ca sa isi ocupe locul meritat prin urmasii sai (inclusiv copiii avortati, pierduti)
... ierarhia este esentiala. parintele e parinte, copilul copil. parintele da, copilul primeste. daca nu iti accepti, onorezi, respecti parintele si dimpotriva ii preiei rolul de parinte sau il dispretuiesti si il tratezi cu aroganta, considerindu-te mai bun decit el nu vei face altceva decit sa ii continui destinul, care nu e al tau.
... iubirea nu e iubire decit daca cuprinde ordine. fara ordine iubirea devine distrugere.
... trauma traita genereaza o avalansa de energie neaccesibila, blocata, care te impiedica sa fii tu in acum.
... la nivel de suflet nu exista spatiu si timp. totul se intimpla in prezent, in acum.
... ne-asumarea responsabilitatii pentru faptele si actele tale, ne-acceptarea unei ordini mai presus de tine te va duce in situatii in care Viata va da cu tine de pamint, tocmai ca sa te faca sa o accepti.

lucru cu constelatii e - pentru mine - o provocare a acceptarii, a iertarii si a capacitatii de a da drumul ego-ului tau. e o sansa de a inceta sa mai judeci sau sa te judeci si doar sa accepti. e o mare oportunitate de a te lasa in fluxul vietii si a intelege ca esti "mic" sau chiar "prost".

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?