Friday, October 21, 2011

 

reteta fericirii


oricine pe lumea asta cauta - constient sau nu - fericirea. este cumva starea spre care fiinta noastra tinde in mod natural. definitia "fericirii", insa, este ceva extrem de subiectiv si de cele mai multe ori "fericirea" mea nu este echivalenta cu "fericirea" ta. ajungem sa numim fericire doar starea in care ne e "bine" (si aici lucrurile stau de fapt la fel - "binele" meu nu este echivalent cu "binele" tau), doar o parte a monedei, cea care ne convine, sau doar o parte a paharului, cea plina. uitam pe drumul nostru in viata asta ca, moneda, dincolo de faptul ca are 2 fete, este intreaga, e una; ca paharul, chiar daca e juma' plin sau gol, este tot unul, intreg.


toata viata am cautat fericirea in acelasi mod, cind am atins stari de bine, momente de implinire si beatitudine mi-am spus "da, asta e ceea ce caut. asta vreau ... pentru totdeauna!". vroiam sa inghet timpul si spatiul astfel incit momentul ala punctual, de fericire, sa ramina acolo vesnic. am fugit si am evitat tot ce nu era "fericirea" mea, astfel ca stari de suferinta, durere, tristete le numeam "non-fericire", nu le vroiam, tot ce imi doream era sa dispara. si dispareau la un moment dat. numai ca - in acelasi fel cu ceea ce numeam "fericire" - se intorceau. pentru ca uneori moneda poate pica pe o parte, alteori pe cealalta, uneori paharul e gol, plin sau jumatate plin, jumatate gol.


de putina vreme, am invatat ca "fericirea" asa cum o stiam eu de fapt era o pacaleala.


Invat incet, incet ca Fericirea este de fapt starea in care accepti ca Viata contine o infinitate de stari, ne-am obisnuit sa le numim bine - rau, iubire - non iubire, tristete - bucurie, durere - alinare, boala - sanatate. Fericirea este capacitatea de a vedea paharul dincolo de jumatati, moneda dincolo de fete, iubirea dincolo de bucurie sau suferinta, etc. Fericirea este cind accepti tot ce iti da Viata, te lasi sa le traiesti si le accepti ca fiind parte din tine si din viata, in egala masura.


Reteta fericirii este capacitatea de a te lasa sa traiesti tot ce iti dai tu insuti, iti dau altii, iti da Viata, accepti si mergi mai departe cu multumire, dar mai ales cu multa iubire.



Comments:
interesanta versiunea ta.. trebuie sa recunoc k nu stiam ca exita o astfel de reteta
 
@Ioana: :-)
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?