Tuesday, August 16, 2011

 


meditatia iertarii


o practic de citeva zile bune, cam 10-15 minute pe zi. este fascinant cum in meditatie poti sa pui capat suvoiului mintii care prolifereaza de ginduri, intr-un virtej de neoprit care te consuma energetic. e tristete, o las sa fie. e furie, ma las in ea. e frica, ma abandonez. si doar respir, respir din inima, ma cufund in inima si in Iubire, si incet, incet, mintea se linisteste, si doar sunt ... cu acceptare si multa iubire si compasiune ... atita am citit despre lucrurile astea, atit de mult mi-a luat sa le inteleg si sa le deschid in mine. lucrul cu mintea, ca lucrul cu orice pe lumea asta are nevoie de disciplina, timp si multa Iubire.


... te iert pentru toata durerea pe care mi-ai provocat-o in trecut, intentionat sau neintentionat. Te iert pentru toata durerea pe care mi-ai provocat-o prin gindurile, actiunile sau vorbele tale. Te iert si te aduc in inima mea.


la fel poti cere iertare celor carora le-ai provocat durere la rindul tau. in inima mea locuiesc acum toti cei care mi-au provocat durere si toti cei carora le-am provocat durere.


Comments:
La mine, meditatia de orice fel este functionala doar teoretic. Practic, ma impiedic in ganduri reziduale de nu-mi vine sa cred.
 
@dosvida: e nevoie de exercitiu cred, si mie imi era greu la inceput, dar cu timpul vine de la sine - totul e sa nu te opui, nici macar gindurilor, lasa-le sa fie, dar cumva detasat fara sa te lasi prinsa in ele :-)
 
....iertarea este atat de blanda, si sensibila ca si tine Dana; am gasit intr-un dictionar sanscrit sensul cuv. "dana"...tocmai minunata potrivire, cu meditatia ta
"dana" inseamna milostenie, iertare sau dar-daruire.
....eu cred ca tu esti o zeita, ai foarte multe in comun cu anumite zeite care te iubesc cu patos, dar daca le gresesti te ard cu privirea lor...esti o devi cu singuranta, intr-o viata anterioara ne-am mai intalnit...imi place tot ce scrii, caci vine din experienta ta de viata, si dureri toti avem, dar cand vine vorba de iertare...ahh, am avut si eu in trecut o fiinta minunata langa mine, pe care si din greseala mea, pe care nu mia iertato nici pana azi, si din karma mea sau a ei, nu stiu, am pierdut-o.a ales alt barbat.asai viata ca o loterie, poate nu stiu oare tu crezi in suflete pereche? cu fata acesta am avut cele mai adevarate momente de dragoste si fizica, dar mai ales emotionala, apoi ceva sa interpus...si sa terminat.dar ma bucur ca dragostea noastra a dat roade si avem un copil frumos si inteligent, si seamana cu copilul tau, toti copiii de azi sunt minunati , plini de spontan si plini de viata, si ff inteligenti.
 
ai o adresa de facebook sau mess?, experientele tale in domeniul meditatiei, imi apar foarte interesante, si cu siguranta intr-o viata anterioara ai avut un traiect spiritual intens.si mi-ar place sa vorbim, sa fim intr-un anumit feedback, sa invat de la tine ceea ce nu stiu eu inca, si poate asa depasim sfera asta a unei anumite suferinte.
 
@shri: multumesc pentru comentarii Shri :-).
ma gasesti pe facebook daca cauti dana iordache sau pe mail la:
idana.blogatgmail.com
 
gata Dana, am intrat si eu pe facebook, ma gasesti cu numele : Ness Ty....
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?