Wednesday, July 27, 2011

 

driving


de acasa pina la job imi ia 10 minute cu masina, pentru ca in ultima vreme (cam de cind a aparut Toma) am invatat sa ma bucur intens de momente scurte, sa apreciez chiar si 5 minute de stat cu mine si in mine, am descoperit ca in unele dimineti alea 10 minute de condus se transforma in niste repere eterne de insight-uri puternice. de fiecare data imi propun sa le notez ... mai intotdeauna nu apuc. citeva totusi, din ce imi mai amintesc ...


... nu o mai cauta, nu e nimic de gasit acolo. ti-ar fi facut un rau si mai mare daca ar fi fost acolo. de fapt, ai fost norocoasa.


... eu l-am intilnit pe el ca sa invat / experimentez bucuria. el pe mine ca sa invete tristetea. ambele sunt fatetele aceleiasi monede - existenta.


... dorul e doar o stare, vine si trece. dorul de cineva pe care il ai permanent linga tine fizic iti povesteste doar despre tine.


... nu fugi de ce simti, nu le poti ascunde sub pres, nu astepta sa se termine evitindu-le, le dai si mai multa forta ...


... atasamentul / dependenta emotionala este precum un computer ce are o singura sursa de alimentare. il scoti din priza, nu mai functioneaza. gaseste surse alternative de alimentare inainte de a-l deconecta.


later edit, inca una pe care o uitasem:


... nu cauta cu obstinatie explicatii la / in tine pentru tot ceea ce ti se intimpla. nu esti buricul pamintului ca tu sa fii sursa tuturor lucrurilor si intimplarilor. exista sensuri mai presus de tine. intr-un cuvint determinare proprie, dar si supradeterminare.


Comments:
....pe undeva semanam, suntem pe o cale, meditam, cautam, traim viata langa iubitii nostri, avem de toate, totusi iubirea de azi, nu se compara cu cea de "ieri"....citeam de viata lui Shakyamuni, a plecat de langa sotia lui, si dus a fost, a revenit la palat dupa 10 ani, era complet transformat, atinsese nirvana, era alt om, nul mai recunoastea sotia, dar cand sa apropiat de el la intrebat :" ai renuntat la iubirea ta, la mine, pentru ce?"...." esti un monah cersetor, ce ai castigat in schimb?
.....Buddha a privit-o cu drag, dar nu ia adresat nici un cuvant...doar tacere, o tacere plina de iubire....asa ia spus totul dar oare ea intelesese?....aproape ca episodul devenea dramatic, sotia lui il ura, pentru ce ia facut, insa el era plin de iertare, de flacara vie a Iubirii...oare am putea ierta?
 
@Shri: asta e intrebarea pe care mi-o pun adesea - poti sa ramii pe cale no matter what happens? poti sa pastrezi si sa cresti iubiri aici fiind gata sa le dai drumul oricind? poti sa impletesti iubirea divina cu aia paminteasca si sa le traiesti plenar? atitea intrebari, atitea posibile raspunsuri :-)
 
...si eu ma intreb adesea, daca as putea reveni la iubirea mea, la aceea fiinta minunata, despre care nu mai stiu nimic,oare m-a iertat...eu am iertat-o , dar inca retraiesc ca si cum s-ar fi intamplat ieri, cele mai minunate trairi spirituale alaturi de ea, mama copilului meu....ma gandeam, ca abia acum as putea sa-i ofer absolut totul, fiindca regasirea de sine, in fiinta mea s-a produs....atunci traim o frustrare, eram cu ea, o iubeam, dar eram retras pe o cale initiatica, care imi rapea mai mult timp....chestia stii care e Dana, ca nu mai pot iubi alta femeie, ea a fost unica, mai ales ca copilul este zidit prin dragostea ei de mama, si dragostea mea de tata....si nici nu ma mai interesat in acest timp, sa mai ofer vreoaltei femei dragostea.

acum Iubirea Divina, este ca o mama divina, o intalnesti in fiinta cea mai draga, in pura fiinta feminina care se poate apropia de transfigurarea in care as vedea-o cu ochii de acum.

un intelept spunea, dupa ce traversase aceasta mare durere a vietii pamantesti, cand in final sa iluminat-femei sunt multe,extrem de multe, dar o
adevarata Femeie e unica, sau cel mult mai sunt cateva pe toata planeta....am reflectat adanc la acest lucru spus de acel initiat...este exact taina Mistic Rose.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?