Monday, June 06, 2011

 

despre alegeri


... ah, nu despre alea electorale, desi daca ma chinui un pic pot vorbi si despre alea, tot alegeri sunt pina la urma. intimplator sau nu (iar cind spun asta, de fapt vreau sa spun ca nu e deloc intimplator) de ceva vreme incoa' toate lucrurile din jurul meu, ca evenimente, intimplari, acte sau oameni in preajma au ceva legat de "alegere".


daca ar fi sa ne masuram viata in alegeri, probabil ca sunt milioane ... de la lucruri marunte, cu ce ma imbrac azi, ce mere aleg de pe taraba, ce comand la restaurant ... la lucruri care necesita un pic de atentie, unde ma duc in vacanta, ce carte sa citesc, cu cine sa ma intilnesc in singura zi din saptamina cind am ceva timp .... si mai departe, pina la alea complicate, carora le simti greutatea apasindu-te in piept, taindu-ti respiratia si facindu-ti inima sa inceteze sa mai bata.


intotdeauna mi-am reprezentat alegerile ca pe niste carari, carari mici cu bifurcatii simple, ma duc pe aici sau pe dincolo, nimic cu implicatii majore, doar asa ca o plimbare de citeva ore prin natura ... pina la intersectii imense, cu doar 2 optiuni, habar nu ai unde te duce fiecare in parte daca o alegi. dar esti paralizat de imensul si covirsitorul moment.


pentru unii dintre noi alegerea este o renuntare. daca o aleg pe asta, renunt la cealalta. si practic, rupt in doua, fizic te duci pe calea "aleasa", dar parte din tine a ramas agatat in cealalta alegere.


pentru altii alegerea este imposibila. si nu aleg nimic, ramin acolo cu ele amindoua in brate - sa fie asta, sa fie cealalta ... iar asta poate dura o zi / o luna / un an / o viata.


uneori alegerea este asumata. si mergi mai departe intreg, spui la revedere drumului ce te-a adus acolo, ii multumesti, ii ceri iertare ... si mergi mai departe. nu e ca si cum l-ai rupt din tine, ramine acolo, o sa te gindesti la el, il vei visa uneori ...



Comments:
If you're brave enough to say "good bye", life will reward you with a new big "hello" ;)
 
@Anonymous: no idea what you had in mind when you said that, but fits perfectly in the context :-)
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?