Thursday, April 07, 2011

 
respiratie holotropica (3)

singuratate & protectie


spre deosebire de primele dati cind am intrat in starea holotropica dintr-o singura bucata, acum am avut episoade scurte si multe, dupa fiecare revenind in starea de prezenta si fiind nevoita sa respir din nou accelerat pentru a reintra in starea holotropica. in primul episod m-am trezit ca fiinta acvatica - caracatita, pluteam in apa, respiram intr-un mod foarte dubios si nefamiliar. imi simteam gura punga, iar aerul care ma hranea avea alta textura decit tot ce stiu eu. aveam tentacule si un sentiment de unu al corpului intreg, disparusera spatele si fata, stinga si dreapta. eram unu si eram perfect rotund. am trait un usor sentiment de insingurare, nici o fiinta aproape …

al doilea episod a fost o combinatie dubla de identificari cu acelasi continut. initial un tip de felina, pisica salbatica, tigru ... prins in lat. am trait o furie ingrozitoare, m-am zbatut si m-am luptat sa scap. imediat insa am plonjat in alta scena, eram femeie, tot in lat, un fel de zgarda lata de fier imi era prinsa de git, iar de zgarda asta era atasata un fel de furca care se mula perfect pe rotunjimea zgardei. habar nu am daca exista un astfel de instrument, ceea ce stiu e ca am fost omorita prin sufocare / strangulare cu dracia asta. la inceput, la fel, am trait o furie imensa, care pe masura ce mi se scurgea viata din mine se transforma intr-o durere sfisietoare. am murit strangulata si a fost oribil … moarta fiind am simtit palmele unui copil (parca era al meu) care plingea si ma mingiia pe miini si fata. pentru citeva secunde am simtit prin palmele lui corpul meu mort si lipsit de viata. m-am simtit foarte singura in rastimpul ala in care m-am luptat sa ma eliberez si in durerea violenta a mortii. atingerea palmelor mici, insa, m-a bucurat enorm …


a urmat ceea ce cred ca Grof numeste void-ul, eram undeva in spatiu, miscindu-ma cu o viteza uluitoare printre stele, am experimentat valuri de culori initial, dupa care a fost doar NIMIC. sentiment de tot si nimic, o liniste incredibila, o lipsa de tot si o esenta greu de descris. valuri si valuri de energie intr-un spatiu absolut gol. nimic-ul si totul erau acolo, iar eu eram una cu ele. eram tot si nimic, deopotriva. incredibil de multa liniste si bine.


o scena foarte fragmentata pe un fel de insula, plina de tuneluri prin pamint, eram un barbat tinar si alergam ca nebunul cu un scop pe care nu am reusit sa il inteleg. cautam ceva sau ma ascundeam de ceva. m-am vizualizat ceva vreme, parcurgind carari prin padure, pe marginea marii, apoi prin tuneluri sapate in dealurile si muntii de pe coasta. acelasi sentiment de singuratate. dar era o singuratate cumva acceptata …


ultima parte, cu care de altfel am ales sa inchei - chiar daca timpul nu se terminase si muzica evocativa inca curgea, a fost absolut minunata. eu nu am trait niciodata asa ceva in viata mea, desi intr-un fel inconstient toata viata am tinjit dupa asa ceva. am fost pe rind in succesiuni rapide un bebelus, un pui de animal si un melc - dormeam atit de linistit, facut ghem in pozitie de fetus. dormeam si era liniste. ma simteam vegheata si protejata. simteam in jurul meu peste tot o prezenta calda si iubitoare, care era acolo doar pentru mine, pentru a ma proteja.


uitindu-ma inapoi la experienta asta de respiratie holotropica, mi-am amintit cuvintele Elenei si ale lui Horia – lasati-va in miinile vindecatorului vostru interior, el va va duce in zone ale constiintei de care aveti nevoie acum si aici si pe care sunteti pregatiti sa le primiti in constient.

Comments:
In toate episoadele astea, regresiile contin pe rand, insingurare, zbatere, accept are, calm. Asa vad eu. Dar cum se interpreteaza totul fluid spre o intelegere intreaga?
 
...intelegerea holistica apare cand in sfarsit treci de aceasta bariera interioara a zbaterii, catre Campul Unificat de Constiinta Universala, numit in religii Sine, D-zeu...experienta este totala, pura si rafinata...dar unii au platit preturi cam mari, nu-i asa?
 
desigur Dana, experienta ta meditativa, este autentica, ai deschis un anumit portal-zona din subconstient si astfel retraiesti anumite existente anterioare...fiecare dintre noi am avut sute, mii de existente anterioare prin toata sfera planetara, si extraplanetara, experientele sunt foarte frumoase, si intense, si cred , ca sunt si deschiderea ta spre dobandirea iluminarii in acesta viata...altfel ai "dormi"...trezirea spirituala, este data de un declic interior de obicei generat de o anumita suferinta, care da la o parte strat dupa strat din fiinta ignoranta care eram odata, pentru a avea acces la Fiinta Autentica care suntem in realitate.
 
@dosvida: exista un sens pe care il vad si il simt, ce a aparut are legatura cu starea mea interioara si bucata de drum pe care ma aflu acum in propria-mi calatorie :-).
@eugen: cred ca intelegi ce spui, sau mai degraba intuiesc, acum sunt intr-un soi de puzzle, parca interior totul e clar, practic traiesc fragmentat ... asa tre' sa fie pe pasii pe cale, poate :-). nu mi-e clar ce vrei sa spui cu "preturile cam mari platite" ...
 
...treptat informatia se sedimenteaza prin cunoasterea de sine, care lumineaza mintea, purificand-o si nascand-o a doua oara, gratie Caii pe care o parcurgi.
...de multe ori maestrul nu este langa tine, sau in fizic, poate sa fie si la distanta, si sa te ajute, daca si tu vrei sa te asezi mai bine in tine, urmand Calea Luminii si Iubirii, pe care au pasit si alti initiati....intr-adevar exista un pret, in toate, fiecare platim un pret, unii platesc printr-o anumita stare de suferinta, pretul dragostei si al iubirii de Dumnezeu, pretul acesta al redobandirii starii de inger in trup fiind, altii platesc bani pentru satisfactii diverse...
...la scoala aceasta a terrei, invatam tot felul de lectii, si ne ridicam mai sus, cand intelegem pas cu pas, sensul unei suferinte, sensul unei pierderi dragi, sau foarte dragi, totul in viata noastra are sens, de la banala stare de inconfort, pana la o anumita suferinta pret al rascumpararii noastre ontologice.
....important este ca avem puterea de a invata din aceste lectii ale viului vietii, si de a ne lumina prin intelepciunea blanda a lui Dumnezeu, care este Lumina, Pace si Iubire neconditionata.
....starea de traire fragmentara, este din cauza unei anumite insolitati a mintii, care inca se mai razvrateste fata de trecut poate, caci fiecare dintre noi am vrea poate sa avem trecutul altfel, atunci cand nu este in forma cea mai luminoasa, dar in fond calatoria catre Lumina, inseamna, sa aducem Lumina in zonele cele mai intunecate ale fiintei, sa aducem Lumina Purificatoare in fiecare stare a mintii care ne-a dat de furca la un moment dat, nu fiindca celalalt a gresit in mod fatal, ci mai mult in faptul ca eu poate nu am receptat lectia pe care Dumnezeu prin celalalt mi-o oferea, ca eu sa evoluez.
....ceilalti din jurul nostri sunt cei care ne ajuta oarecum poate ei nici nu stiu asta, sau stiu unii, ca Dumnezeu poate folosi pe oricine ca sa ne transmita o lectie de viata intr-o anumita etapa de existenta la scoala terestra.
 
Draga Dana,

azi, nu doar am intrat pe pagina ta de blog, ci am si urmat gandul de a-ti scrie. Numele meu este Raluca Lungu si are legatura cu Cosmin Lungu- cineva care te-a gasit (deloc intamplator) cand se afla intr-o mare cumpana a vietii. As vrea tare mult sa imi dai o adresa pe care sa iti pot scrie o poveste frumoasa (si fara sfarsit), poveste care in planurile subtile a fost scrisa, iar acum ia forma densa, de carte. Elena si Horia sunt ghizii si salvatorii mei, cei care m-au ajutat sa nu cad in imensa prapastie ce s-a cascat in calea mea la plecarea lui Cosmin. Cu ajutorul lor am facut uriasul salt spre fiinta mea (si mult dincolo de ea)si am pornit in epoca renasterii mele. Elena e editorul cartii pe care o scriu acum, iar impreuna cu Horia ma onoraza cu implicarea intr-un proiect frumos si luminos despre care as vrea sa iti scriu.

Astept un semn de la tine,
Raluca

lunguralu@yahoo.com
 
Am reperat momentul intalnirii tale cu Cosmin, despre care ai scris pe 9 ianuarie 2008.
Dana, astept sa-mi scrii ca sa-ti pot scrie! Ma fascineaza felul in care lucrurile se leaga, felul in care acest mare puzzle al vietii isi aseaza piesele, dar mai ales faptul ca noi putem fi CONSTIENTI de tot ce (ni) se intampla. Fascinatia mea vine, probabil, din faptul ca pana acum am IM-primat (am strans in interior) si acum am curaj sa EX-prim (sa trimit spre inafara) efectele minunatei mele intalniri cu Cosmin.
As spune atatea!!!
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?