Tuesday, November 23, 2010

 
azi recomand carti

mai intii carti despre psihologia copilului:

Jacques Salome "Mami, tati ma auziti?" - scrisa simplu, pe intelesul tuturor, plina de invataminte, iti arata o alta abordare in a te relationa cu copilul tau sau chiar cu copilul din tine.

Francois Dolto "Cind apare copilul", "Ce sa le spunem copiilor", "Dificultatea de a trai. Povestiri psihanalitice despre copii" - cind ma gindesc ca femeia asta a scris in urma cu 40 de ani, mi se pare incredibil cit de putin a preluat societatea (indiferent din ce zona geografica) in ziua de zi cu zi sfaturile ei si adevarurile alea simple, care se afla inlauntrul fiecaruia, numai ca le mascam cu cacaturi si timpenii. toate cartile ei m-au minunat si m-au ajutat enorm sa invat si sa inteleg lucruri despre copii si oamenii mari.

Dr. Robin Fancourt "Bebelusi destepti" - cartea asta m-a facut sa ma inteleg mai degraba pe mine prin prisma experientelor si trairilor din mica copilarie, facind astfel posibil sa fiu mai aproape de toma si o mama mai buna.

Francois Dumesnil "Tot ce trebuie sa stie parintii" - structurata pe 90 intrebari si raspunsuri reuneste in mod clar si la obiect o multime de teme / intrebari / hot issues prin care sunt convinsa ca trece orice parinte in cresterea unui copil.

si apoi carti pentru noi si sufletele noastre:

Stanislav Grof "Cind imposibilul devine posibil" - as spune ca e un must read! dar probabil ca fiecare carte ajunge la tine atunci cind esti pregatit sa o primesti. pe mine m-a schimbat, a fost o piatra de cotitura in dezvoltarea mea interioara pentru ca m-a ajutat sa ma iau toata si sa ma simt intreaga. e o serie de povestiri (ale lui Grof personal sau ale pacientilor lui) in ceea ce priveste lucrul cu constiinta extinsa. a fost o revelatie.

Dr. Elisabeth Kubler-Ross "Despre moarte si a muri" - intimplarea sau poate nu m-a facut sa fiu in preajma mortii de citeva ori bune in viata mea, moartea unor fiinte aproape mie sau chiar moartea mea. ceea ce e interesant este ca de fiecare data experienta mortii si iminenta ei te duc pe margine doar ca sa te arunce mai puternic in viata. cind "gusti" moartea intelegi viata mai bine. cind accepti moartea, inveti sa traiesti. cartea asta iti aduce sub ochi si suflet moartea asa cum e ea traita de cel ce e in prag de moarte dar si experientele prin care trec cei din anturajul celui pe cale sa moara. e vorba despre povestiri reale in lucrul cu oameni in stadiul terminal, cu procesul prin care trec ei si cei din preajma lor. e despre moarte, dar de fapt despre viata.

John Welwood "Psihologia Trezirii" - desi nu am citit-o integral, ci mai degraba am rasfoit-o si inca o fac, imi place foarte tare abordarea de mijloc intre spiritualitate si lucrul cu tine (abordarea terapeutica) ca persoana, ca individ poposit pe lumea asta, care isi parcurge calea inclusiv cu bocceluta de rigoare in spate, plina de consecinte ale experientelor de cind s-a nascut aici. adica, pe scurt si foarte neortodox, ce am luat eu din cartea asta este "nu fugi de lumea asta si de tine, cel ce esti acum si aici, inspre spiritualitate numai, ci incearca sa te traiesti plenar si integrant folosind ambele dimensiuni - spiritualitatea si tu cel de acum si aici"

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?