Wednesday, January 06, 2010

 
2 versus 3

un copil e o bucurie imensa, pe de o parte e un fel de implinire apoteotica a lui 2 prin viata ce se contureaza intr-un al 3-lea. e emotie pura la vederea unui suflet inocent si curat, caruia nu iti vine decit sa ii multumesti ca a ales sa vina sa se alature tie pentru o bucata din drumul prin viata asta. e zimbetul cu care te intimpina dimineata sau atunci cind te intorci acasa. e risul clar si de aici pina la dumnezeu atunci cind te joci, iubirea care nu mai incape in nimic tangibil ci e adinca pina in strafundurile pamintului, inalta pina la cer si pura precum lumina din care venim ...

in preajma unui copil te simti mai curat pentru ca el contine inca integral sursa vietii, fara sa fie umbrit de nimic.

un copil, insa, este si o mare responsabilitate - e un pui de om, dincolo de un suflet imens, care invata sa traiasca in lumea asta, care iti solicita atentie, timp si multa energie. si cel mai adesea resursele tale nu se multiplica, ci pe aceleasi le aloci in mod diferit, neglijind, aminind sau punind mai la urma pe lista nevoile si dorintele proprii.

natura a facut din mama o fiinta dedicata si cu deschidere mare la sacrificiu, lucru de inteles ... si totusi exista momente in care imi vine sa pling pentru tot ce simt ca pierd (chiar daca doar pentru moment probabil). momente in care obosesc si vreau inapoi lucruri. momente in care nu mai gasesc 2, ci doar 3.

2-ul trebuie probabil sa invete sa integreze 3 si sa poate functiona armonios atit ca 2 dar si ca 3. nu stiu sa fac asta inca si lacrimile ma ineaca uneori ... de dor, de ciuda, de neputinta.

1+1 = 3
deci
2=3
si totusi
2 ≠ 3

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?