Tuesday, April 22, 2008

 
despre minciuni

cind eram mica si chiar pina in facultate minteam adesea. pe ai mei in 99,9% din cazuri. imi amintesc de scoala primara, cum plecam de la scoala si in loc sa merg acasa mergeam sa ne plimbam, eu si o colega, pe strazi, prin parcuri ... in fiecare zi ne propuneam sa exploram alta zona, cit mai departe de casa. era un fel de quest al unor copii care se jucau cu spatiile, cu oamenii, cu limitele lor. si am continuat acest quest pina prin facultate. asa am crescut. asa m-am crescut. asa am invatat despre lume si oameni, dar mai ales despre mine. iar ca sa pot sa imi intreprind calatoriile – exterioare sau interioare - minteam adesea. puteam sa o fac probabil si fara sa mint, dar imi doream atit de mult sa fiu diferita si altfel incit specialul mi-l pastram prin izolare si protejare de ce era in jurul meu. mi-l amintesc pe tata care imi spunea – de fiecare data dupa ce ma prindea cu minciuna – daniela, minciuna iese intotdeauna la iveala, cu cit o ascunzi mai mult cu atit vine dupa tine si te face de rusine. era adevarat, mi-am dat seama de asta cu timpul. el insa nu a invatat niciodata, desi o spunea frumos.

... ma gindesc ca cel mai adesea mintim pentru ca nu suntem ok cu ceea ce facem ... cu ceea ce suntem. poate daca am asuma si integra fiinta noastra deplin sau toate actele noastre fata de lume, nu ar mai fi nevoie sa mintim ... sau mai mult decit atit anumite lucruri nu le-am mai face, nu ne-ar mai veni sa le facem. ne-am putea duce cu sinceritate, deschisi, cu sufletul la vedere atit fata de noi, cit si fata de ceilalti ...

Comments:
uiti ca nu e o lume chiar perfecta si ca, vorba lui Paler, "nu toti cei care sapa la picioarele tale vor neaparat sa iti daruiasca o fantana cu apa proaspata".

poate ca uneori mintim si fiindca vrem sa ne aparam, preventiv.
 
@andrei: da ... alteori mintim si ca sa ii aparam / protejam pe altii. argumente gasim intotdeauna. asta e partea cea mai usoara :-)
 
eu ma mint. nu mai mint alti oameni. ii las sa creada ce doresc, dar stiu ca ma mint si imi este bine asa. sau imi era..si da, mint ca sa protejez ceva ce iubesc..si pe mine ma protejez, de restul. de cei care nu inteleg nimic..cand eram mica minteam for fun:)) acum nu mai este fun, mai ales cand ma trezesc din minciuna..dar toate trec, nu? noi sa fim sanatoase. pup
 
@just a girl: :-) de trecut sigur trec, conteaza si cum. te pup
 
Mare adevar ai grait !! Tine de cat de tare iti asumi felul in care esti. Merci :)
 
@hirinuca :-*
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?