Tuesday, March 11, 2008

 
despre ... cartofi

daca in postul precedent am fost serioasa si am vorbit despre oameni, acum nu o sa mai fiu si o sa vorbesc despre ... cartofi. nu mi-au placut niciodata cartofii in mod deosebit, mi se pareau plicticosi ca aparitie si gust, enervant de curatat cu micile puncte negre pe care nu le puteai scoate nicicum, patatori din cauza amidonului, grei si fazi. combinatia de cartofi si carne sau orice alt aliment (mai putin brinza telemea) nu am inteles-o niciodata ... intr-un cuvint neatractivi

... de putina vreme, insa, creierul meu s-a defectat si imi da semnale vulcanice si pasionale numai la gindul de cartof. daca se intimpla cumva sa si vad cartofi - sub orice forma, piure, copti, prajiti, la cuptor - o iau de-a dreptul razna, salivez mai rau ca un boxer, devin agitata, chiar nervoasa ... as minca cartofi cu orice, la orice masa, in continuu. cind mi-e foame, singurul lucru care imi ocupa toata activitatea cerebrala ... e cartoful. visez la cartofi fierti bine, pe care ii imbrac cu grija in unt, le adaug un pic de lapte, ii amestec pina devin o pasta de un galben perfect, in care straluceste untul si se balaceste mirosul de lapte ...

in rest sunt bine. in amsterdam nu au piure, doar frig, ploaie si vint ca la nebuni. doar apa rece la chiuveta si frig in camerele de hotel. aseara am facut criza de nervi ca in camera mea erau 15 grade iar incalzirea nu functiona. am tipat la receptioner de ce nu mi-a incalzit camera inainte sa ajung ... si s-a uitat la mine ca la extraterestri. azi am aflat de la colegii olandezi ca ei nu au incalzire niciodata in dormitoare, doar folosesc mai multe paturi daca le e frig, iar chiuveta cu doar un robinet, cel de apa rece, nu e o exceptie ... ci cele cu 2 robinete sunt o exceptie ...

Comments:
Covasna e-n tot si-n toate. Ea e de vina :D pentru cartofi, se-ntelege.

[vineri era sa-ti trimit un mail pe tema cartofi & P.Int., un fragment dintr-un raport al unora catre noi]
 
lol

asa e, la covasna sunt cei mai buni cartofi ;-)
 
Multa lume este plictisita de acest "cartof" sau de preparatele care se obtin cu ajutorul acestuia, dar eu cel putin il prefer ptr usurimea cu care se prepara acesta, exceptand "punctele negre" :)

si totusi ca student Cartoful este alimentul de baza!
 
@sergiu: pentru usurime ... e si asta un aspect
 
N-am mai mancat cartofi de mult timp. Doar orez, orez si iar orez...
 
@mvs: te cred si io. acolo unde esti :-)
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?