Wednesday, December 05, 2007

 
contradictii

... ma gindeam ce te faci cind oamenii te percep deopotriva ca fiind a fucking control, result & task oriented bitch si fix in acelasi timp ca pe o tipa extrem de calda, plina de emotie, sensibilitate, people oriented care mingiie si ofera enorm, linga care iti vine sa stai o viata si o moarte si chiar mai mult de atit pentru ca e acolo o caldura care te umple si te fascineaza ... pai, ei sunt blocati si nu inteleg nimic, paradoxul este greu de dus; in vreme ce tu esti ... contrariata cumva de bruschetea extrema a polilor interiori, dar esti tu si atit ...

... de 3 zile in londra, ma tot intreb ... mi-ar placea sa locuiesc aici sau nu? de ce da & de ce nu? ce imi place & ce nu imi place? ... raspunsurile sunt multe si la fel de contradictorii. imi place si nu imi place. iubesc orasul, ador zumzetul noptii si furnicarul strazilor ... ma las dusa de suvoiul plin de viata din soho, am fiori pe sira spinarii la anumiti oameni, la limba asta pe care o adulmec cu pasiunea femeii dornica de o noapte nebuna de dragoste ... insa la lumina zilei ma simt departe, mi-e dor de casa, de radacini ... pe care de fapt nu le am, dar le tinjesc si le cresc cu ardoare ...

... lucrurile nu sunt simple, omul prin natura lui e complicat. simtim prea sus si prea jos in acelasi timp. prea stinga si prea dreapta. prea alb si prea negru. prea cald si prea rece. suntem niste fiinte suspendate intr-o viata pe care nu stim cum sa o luam.

... citesc hanif kureishi "intimitate si alte povestiri" si nu ma ajuta deloc. pina si acolo totul e ... atit de contradictoriu ... "parerile mele sunt neinsemnate. se schimba in fiecare zi. e intotdeauna un fel de usurare sa nu ai nici o parere .... si totusi sufar de un exces de credinta". poate suntem blestemati sa ne caram crucea dualitatii, sa fim plusul si minusul din bateria universului, sa inspiram da si sa expiram nu ... sa stam in echilibrul precar al fiintarii carindu-ne jumatatile ... pe care unii le numesc bine / rau; ying / yang; soare / luna ... si sa nu intelegem decit la capat ca nu sunt opuse, ca nu trebuie sa alegem intre una si cealalta ci doar sa invatam dracului ca sunt parte din noi si doar trebuie sa le inspiram si expiram ... si atit.

inspir. expir. inspir. expir. iubire. viata. dor. adinc. sus. eu. el. sunt ...

Comments:
Apoi, dualitatea asta o fi vreo circumstanta de-a firii. Cercu-i tot cerc chiar daca-l tai in doua sau mai multe...
 
Stii tu ca exact cartea asta l-a facut pe EL sa rupa totul, uite asa ...de prea multe contradictii ... vorbim noi mai pe indelete :)
 
@rux: o fi tot cerc ...habar nu am :-)
@irinuca: pai vorbim ... soon :-)
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?