Wednesday, November 28, 2007

 
diferente culturale

cum iti dai seama din ce spatiu cultural vine un individ? de exemplu te afli intr-o intilnire in care se dezbat lucruri ... este cu siguranta roman cel care nu asteapta interlocutorul sa isi termine ideea ci intervine peste el, nelasindu-l sa vorbeasca, creind un haos de nedescris, neconstructiv si fara absolut nici un scop sau finalitate ...

iar uneori ma intreb daca e doar o diferenta culturala sau si una de dezvoltare.
si imi aduc aminte de bancul cu individul din tramvai care calatoreste cu un sac plin intr-o mina si o bita in cealalta, iar din cind baga bita in sac si o agita puternic. la un moment dat e intrebat de alt calator nedumerit:
"domnule, nu va suparati, dar ce aveti in sac?"
"sobolani" raspunde
"si de ce faceti asa cu bita in sac"
"cum de ce, nu ii las sa se organizeze"

Comments:
Acum mai bine de, sa zicem asa la intamplare, 18 ani, bancul avea o alta replica de final: "rotesc cadrele".
Unul dintre multele bancuri care pentru mine nu aveau niciun sens pe vremea aia. Nu l-am inteles pana acum cativa ani si am crezut ca nu se va aplica in zilele noastre. Aiurea. Merge.
 
da, din pacate merge. e adevarat nu peste tot, dar inca se aplica ceea ce ma dispera uneori :-)
 
romanii sunt intuitivi si au sclipiri geniale (doar scantei nu si focuri creative). Ca si sobolanii din acelasi sac de acum 20 ani romanii nu vor fi lasati sa se organizeze... ultima data cand nu s-a dorit sa se invarta sacul a iesit o revolutie... apoi s-au aplicat bate si tarnacoape pe esplanade sau peste gura... sa ne rotim bine!
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?