Monday, March 05, 2007

 
zbor intr-o gluma de avion

parcat in coltul cel mai indepartat al aeroportului din viena, avionul de belgrad pare a fi poposit din alte timpuri si alte lumi. uitindu-te la el te strabate un sentiment straniu de "la tiganci" de parca te-ai teleportat intr-o alta viata ce nu-i a ta. cind i-am vazut rotitele m-am intrebat zimbind cum dumnezeu o sa decoleze. cind m-am urcat in el m-am intrebat si cum o sa zboare acolo sus chiar daca presupunind prin absurd ca se va ridica de la sol. mai stiti trenurile personal de pe vremea lu' ceasca' ... ei, cam asta era ceea ce simteai inlauntrul lui. eram mai multe persoane care aveam acelasi loc, motiv pentru care vreo 10 min s-au rearanjat oamenii, inclusiv cei din fata de la "business" au fost mutati in spate "for the balance of the plane" dupa cum ne-a explicat stewardessa. am rulat pe pista cu viteze nebune si frine bruste - asta cu frinele nu am inteles-o - dar pina la urma ne-am inaltat copacel rostogolindu-ne asa de pe stinga pe dreapta si invers intr-un echilibru fragil. tot drumul ne-am zguduit continuu intr-o trepidatie zburdalnica inspirata de elicea ce mi-a mingiiat insistent urechea dreapta (ceea ce a fost bine! ma uitam la ea pe geam si ma linisteam vazind-o cum se invirte) si incheieturile indoielnice ale avionului.

anouar brahem si led zeppelin s-au chinuit o vreme sa concureze cu elicea si tremurul carnii mele pornind de la scarita si ciocanel pina jos spre degetele picioarelor prin dintii ce se atingeau precum zgomotul perlelor picate pe gresie ... apoi am renuntat, mi-am luat mintea la plimbare si am calatorit ... m-am trezit cind rotitele mici au reintilnit pamintul intr-un troznet furios. si nu! nu am visat. chiar am calatorit ... cu avionul mititel de belgrad si cu mintea goala si pustie precum cimpiile elizee ...

Comments:
E foarte interesant cum de fiecare data cand zbori cu avionul exista o poveste. Desi am zburat si eu destul de mult am cred ca de fiecare data o amintire cu avioanele.
Odata am zburat cu un avion Blue Air care avea servetele Tarom, altadata am fost cu un avion care a reusit sa aterizeze pe alt aeroport (din greseala ni s-a spus), altadata am ajuns cu o ora mai devreme la destinatie si a trebuit sa ne invartim in aer deasupra Bucurestiului, a fost si un caz foarte misto in care a facut pana avionul pe pista in timp ce vroia sa decoleze...etc

De fiecare data insa imi place sa imi reamintesc de faptul ca avionul este printre cele mai sigure mijloce de transport din lume...sper!
 
:)pe mine citeodata ma sperie faptul ca nu imi mai e absolut deloc frica .. de ex. in zborul asta doar m-am distrat
 
Same for me Dana :)
 
poate suntem defecte :)
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?