Thursday, January 04, 2007

 
muzica

... imi vine sa rid cum am ajuns sa scriu despre muzica - ei bine, pornind de la Aura Urziceanu, mi-am cumparat zilele trecute un CD cu ea, dar nu alea de jazz (care sunt dementiale!!!) ci cu muzica usoara ... pe mine vocea femeii asteia ma sparge! ... imi da asa un ... dooor de viata!!!

tot timpul m-am intrebat de unde vine domne' muzica si de ce ne face sa vibram atit de adinc (si cind spun muzica ma refer la the muzica, nu la toate rigiielile unor ametiti care cred ca fac muzica)? ... habar n-am! ... insa citeodata mi se pare ca muzica e precum visul, cu 2 valente - sunt muzici care transpun chestii asa de pe aici - terestre, d'ale oamenilor, intimplari, trairi, sentimente... si sunt muzici care parca vorbesc despre alte alea - si aici imi vin in cap mai multe chestii: tot ceea ce cinta Dead Can Dance (iubesc tare, tare oamenii astia!), un concert de harpa la care am fost realmente intimplator si la care fara nici o exagerare cred ca am ajuns prin alte parti, muzica de orga din biserica ... si chiar unii clasici.

uitindu-ma zilele trecute printre cd-urile din masina pe care le ascult in dementa! si la nesfirsit unul dupa altul (vorba ceea repetitia poate sa duca la ... indobitocire sau dimpotriva la ... desavirsire, eu ma bazez pe a doua varianta!) am descoperit ca de ceva vreme incoa nu ma dezlipesc de:
Dead Can Dance "Spiritchaser"
Nusrat Fateh Ali Khan (muzica devotionala islamica absolut minunata) ... sper ca asa se scrie
Gotan Project "Lunatico"
Stan Getz
Tom Waits "Orphans"
Portishead

... si nu rideti!
George Michael "Amazing"

asta e ca vorba aia "spune-mi ce muzica asculti ca sa iti spun cine esti"

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?