Monday, January 01, 2007

 
alunecari

toata copilaria mi-a fost frica de alunecari, iarna mi se parea o oroare atunci cind era gheata pe jos si trebuia sa ies din casa ... si totusi anul trecut mi-am pus schiurile in picioare pentru prima oara, mi-am spus "ok, daca nu ai facut lucruri la timpul lor asta nu te impiedica macar sa incerci, esti suficient de mare sa renunti daca nu iti iese". am fost convinsa ca o sa fiu o catastrofa, mi-era frica de alunecat pe gheata ori zapada si mai eram si ditamai omu' la peste 30 ani ... ei bine, mi-a placut de am innebunit si mai mult decit atit pentru ca fac ceva sport se pare ca exista o conexiune buna intre minte si trup (asta spunea monitorul cel putin) si am prins extrem de repede. prima oara m-am dat in Austria dupa care am mers la Poiana, mi-am luat monitor si m-am dat citeva zile bune de dimineata pina seara de il capiasem pina si pe instructor. este super misto! anul asta din aceleasi porniri salbatice ce ma strabat in ultima vreme, mi-am pus patinele in picioare pentru prima oara (la patinoarul de pe Kiselef) in aceeasi idee "incerci, vezi cum e, iti rupi eventual gitul si picioarele si o sa renunti" - no way!, e adevarat ca prima jumatate de ora am stat intr-o pozitie de pisica zbirlita si am inaintat cu pasi marunti de melc, insa dupa 2 ore deja ... ma miscam cu gratie.

ceea ce am descoperit este ca atit la schi cit si la patinat exista o miscare, un ritm extrem de rotund si armonios, pe care daca reusesti sa ti-l atingi ... poti face orice. e esential ca cineva sa iti spuna care sunt miscarile corecte, dupa care esti tu cu tine, cu miscarea ta ... e ceva ce am simtit de foarte multe ori si atunci cind am facut jogging - se naste un cerc perfect intre minte si trup, iar asta determina o miscare completa, naturala si atit de armonioasa ... ca parca te umpli de farime de bine care parca vin din alte parti. asta imi aminteste de zen, de trasul cu arcu' in care tu esti arcu' iar arcu' esti tu iar tinta o atingi atit cu mintea cit si cu mina in aceeasi miscare. imi mai aminteste de meditatie sau de momentul in care iti faci cruce pe piept fiind legat cu sufletul la dumnezeul tau ... cineva spunea ca poti atinge nirvana prin orice act pe care il savirsesti, folosindu-te de el ca vehicul, important este sa il faci complet si cu miscarea corecta ...

Comments:
...prin urmare ai fost la patinaj. imi amintesc senzatia de greutate in picioare... ar fi trebuit sa plutesc ca la televizor. interesant ca tu mizezi pe miscarile corecte. imi pare rau ca nu am fost cu tine - sunt curioasa cum ma simt acum, dupa atatia ani, pe gheata.
 
brad ti-ai facut?
a! am alunecat si noi (eu si Sim) pe tobogan. La noi miza era sa lasam dracului controlul.
s-a reciclat anul, nu-i asa? mi-e tare dor de tine.
 
rux: pai nu e timpul pierdut, mergem!
anonymous: s-a reciclat in mama lui, da' numai bine ca se mai face unul de reciclat, mic acu' dar cu potential mare ... de reciclare :-) si mie!
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?