Monday, October 02, 2006

 
Noaptea prin Bucuresti.

Stiati ca noaptea Bucurestiul respira un alt fel de aer? Ca brusc isi da jos vestmintele ponosite si stresate, isi pune straie libere si vesele si se apuca sa petreaca? Imi aminteste de o poveste pe care am recitit-o la nesfirsit in copilarie, care m-a fascinat teribil - cu 9 fete de imparat care ziua erau printese cuminti, iar noaptea isi puneau hainele cele mai frumoase si paraseau palatul printr-o scara ascunsa in podeaua palatului spre un loc nebun de viata in care dansau pina dimineata, pina isi rupeau pantofii. Iar pentru a ajunge acolo traversau padurile de arama, argint si aur. Ce pacat ca nu mai stiu cum se numea!

Strazile - pline de intuneric luminos, cutreierate de oameni care se traiesc, iubesc, respira...intr-o voluptate nebuna de fata care e pura intr-un fel si atit de provocatoare in altul
Casele - niste siluete ce imbraca orasul cu forme pline de fecioare coapte, ce ascund miros de cald si acasa, de mame blinde, tati frumosi si copii somnorosi
Baruri si cluburi - locuri in care patrunzi ca sa iti incalzesti mintea cu o bere, trupul cu dans nebun pina dimineata, atingeri intimplatoare, priviri cautatoare, femei frumoase si barbati cu miini puternice si ochi care le mingiie formele intr-o atingere ireala. Si totul vorbeste acolo, dar o altfel de limba - una de eter in care lucrurile se stiu fara sa se spuna, in care te pierzi intr-o impreunare cu toti cei din jurul tau, femei si barbati, prieteni vechi si noi.

Imi place Planters pentru ca are ceva deschis si ascuns in acelasi timp. Pentru ca muzica e ok. Pentru ca oamenii sunt misto si te simti bine printre ei.
Imi place Fratelli pentru ca e aproape de apa si verdeata, drumul pina acolo fiind ca o calatorie in no man's land, ca au mincare buna, canapele confortabile si bere atit de buna.
Imi place Green Hours ca simti adincimea locului si ceva misto de tot in oamenii de acolo. Iubesc muzica de acolo si ma bucur sa il vad pe Iordache aproape chiar daca nu cinta.
Imi plac terasele din Bucuresti noaptea cind te cuprinde usor frigul dar caldura de dinlauntru il cuprinde intr-o invaluire calda de femeie frumoasa si el cedeaza si o iubeste nebuneste pina dimineata in compania unor lichide tari si a unui fum incestuos de frumos.

Iubesc Bucurestiul noaptea pentru ca este acolo. Il iubesc dimineata devreme cind ma intorc spre casa si el adoarme intr-un fel si se trezeste in altul.

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?