Thursday, June 12, 2008

 
... o sa fie bine

de cind ma stiu asta a fost motorul care m-a animat sa merg intotdeauna mai departe. orice ar fi mers prost, oricit de jos as fi fost, oricit de strivita m-as fi simtit sau orice as fi pierdut ... singurul lucru pe care mi l-am soptit necontenit era "nu e nimic. o sa fie bine, draga mea. miine o sa fie bine."
avantajul intr-o astfel de pozitie e ca esti permanent optimist, intotdeauna vei lupta pina la capat, a renunta nu exista pentru tine, te vei duce pina in pinzele albe si vei muta muntii din loc ca sa iti fie bine ... dezavantajul e ca sunt situatii in care nu o sa fie bine, pentru ca nu are cum sa fie bine la fel cum era inainte ... nu depinde de tine. depinde de tine doar sa accepti ca nu o sa fie bine la fel si sa mergi mai departe.
stiu ca este un soi de obsesie catre perfectionism in abordarea asta incapatinata de "o sa fie bine!", poate chiar de aroganta ... eu pot sa fac orice ... sau poate de naivitate extrema

tot preambulul asta pentru a spune ca am doi "ochi" noi, adica 2 proteze pe care nu le-am mai facut in tara ci in franta. arata de o mie de ori mai bine decit prima proteza, se misca mult mai mult, s-au facut cu mulaj deci se potrivesc perfect in locul gol de acolo, practic tot spatiul se umple mult mai bine, materialul este mult mai misto ... all in all este mult, mult mai bine! ... exista insa mici lucruri care nu mai pot fi la fel ... iar eu cind am plecat sa imi refac proteza, cumva in capul meu lucrurile s-au intimplat de parca am plecat intr-o calatorie inapoi in timp pentru a-mi recupera ochiul pierdut. cumva ma asteptam - fara sa imi propun asta - sa iasa perfect, sa fie identic 100% cu ochiul celalalt ... sa fie ochiul meu si nu o bucata de plastic pe care o pun si o scot regulat
... si nu se poate, bineinteles. am trecut inca o data pe linga disperare si am gustat din nou durerea de dupa operatie ... pe tacute si infundat. dar cum spuneam "o sa fie bine. altfel, dar bine"

si sper ca acesta sa fie ultimul post dedicat ochiului meu pierdut si recreat

Comments:
>:D<

doar atat.
 
Am citit de curand o chestie care mi se pare ca se potriveste cu ce zici tu despre optimismul auto-impus.
Imi permit sa citez: "Dragostea mea pentru amagire s-a cristalizat cand am aflat de teoria numita realism depresiv: oamenii care vad cel mai limpede lumea sunt depresivii patologici. Ei percep corect controlul pe care il au asupra urmarilor unor evenimente - adica, foarte putin.
Auto-amagirea nu e un mecanism de aparare sau o tehnica de supravietuire. E cea mai umana trasatura, e credinta si curaj existential, lucruri esentiale la prepararea unei bauturi decente, iubirea nevestei, scrierea unei propozitii. E ceea ce ne separa de animale si de oamenii anosti.
Nu sustin doar gandirea pozitiva, ci si o suspendare voita a realitatii. Nu e o chestiune de privit paharul - in realitate, e doar 5% plin si 95% gol. Dar trebuie sa te fortezi sa crezi ca e pe jumatate plin, ca sa te poti activa si sa incerci sa rezolvi probleme si sa aduci procentajul undeva la 10%. Pentru ca, altminteri, ar scadea la zero."
E un articol de A.J. Jacobs in Esquire :D
 
@iren: :-*
@oompa: da, suna ... descurajant de real :-)
 
sigur ca o sa fie bine.
mai ai doi ochi.
 
@april: :-)
 
Totul o sa fie bine, stiu si eu ca si tine..la fel imi spun de cate ori ma tem de ceva. Si in final, totul e bine! O sa fi mama, nu e nimic mai frumos pe lume:) Lumea ta se va transforma si nu vei mai vedea decat ce este BINE. Adica pe voi trei, minunati:) Hugs >:D<
 
"O sa fie bine" al tau m-a insotit si pe mine si a functionat de fiecare data. Si acum stiu de ce functioneaza. Pentru ca vine din fantastica forta care te caracterizeaza acolo inauntru si pentru ca de fiecare data acest "o sa fie bine" inseamna altceva, altcumva asa cum ai spus-o asa de bine ... Pup!!!!!
 
prietenii te iubesc pt sufletul tau. nu-ti mai face griji pt exterior...
vrei un hint (din partea unuia care a trecut acum 8 ani peste asteptarea bebelonului)? ia incearca toparceanu si cosbuc. ai sa simti altfel acum.
 
te rog spune-mi si mie o adresa de internet sau un telefon pentru a merge si eu in franta, din acekeasi motive

aici sau pe flaviu_19811@yahoo.com
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?